marți, 14 august 2012

Ultimate challenge: TRIATLON OLIMPIC - Saptamana 6

Pff...am trecut de jumatatea programului. Nu-mi vine sa cred ca am ramas pe pozitie si am respectat programu de antrenament 5 saptamani. Ma bucur. Sunt in grafic. Mai am 5. Cam de acum incepe greul. Iata si programul pe saptamana 6:


Totusi saptamana asta e speciala, pentru ca in weekend particip la Geiger MountainBike Maraton la Sibiu, unde am de bagat off-road 47km cu diferenta de nivel aproape 1400m. Nu stiu ce sa fac cu cei 10 km de alergat sambata dimineata. Din experienta de pana acum pot sa zic ca o sa fiu prea terminat duminica daca o sa alerg cei 10 km sambata. Cred ca ii devansez , nu stiu, pe vineri in loc de bicicleta sau ii fac joi in loc de cei 5km si imi las totusi liber vineri si sambata. Hmmm..complicata treaba. N-as vrea sa renunt la alergare, pentru ca in acest moment e disciplina care imi pare cea mai grea. De altfel nici n-am alergat pana acuma niciodata 10 km; mi-e chiar putin frica daca o sa pot sau nu. Vedem pe parcurs.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Luni(06) - liber ca de obicei; n-am facut nimic deosebit, am fost pe acasa; am incercat sa ma relaxez cat mai mult; chiar am incercat sa ma culc in jur de 22 dar bineinteles ca n-am reusit; totusi am adormit inainte de 24, ceea ce e bine :)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Marti(06) - 6:20 suna alarma la telefon; pfuai ce-as mai dormi. Numai cand ma gandesc la racoarea de afara si ca trebuie sa intru in apa, si mi se face pielea de gaina. Ma mobilizez totusi dupa doua snooz-uri la telefon si la 7:10 sunt la bazin. Pfff, ii cam rece, sunt 12.5 grade; nu prea e lume din cauza asta, imi place; gasesc chiar culoar liber. Fac ca de obicei 2 ture bras si 2 crwal ca sa ma incalzes si dau drumu la bazine. Azi nu prea am ce sa zic, n-a fost nimic deosebit, 1000m inot crawl, 30:15 min. Nu reusesc sa cresc viteza, nu stiu exact cam ce ar trebui sa fac; cred ca secretul e la datul din picioare unde nu prea fac cum trebuie. Ma bucur totusi ca 1000 m nu mai sunt o problema. Ma gandesc totusi cum e in apa deschisa, unde nu ai linia de pe fundul bazinului ca sa mergi drept. In fine, vom vedea cand a fi cazu. Deseara am de alergat 7 km. Parca nu ma mai sperie asa tare 7km. Vorbim deseara.
Sunt in dubii daca sa ma duc pe pista sau sa alerg pe sosea. Numai faptul ca o sa inhalez iar toate gazele de esapament ma face sa ma indrept catre pista. Dar sunt hotarat ca tot ce e peste 7 km sa alerg pe sosea. Asadar 7km alergare, respectiv 17 ture jumate de pista. Incerc sa ma incalzesc putin si ii dau drumu la ture. primi 2-3 kilometri merg cum merg dar kilometrii 4, 5 sunt ucigatori. Aveam impresia, gresita de altfel, ca daca am alergat in weekend 8 km , astia 7 o sa fie o bagatela. Ma gandesc Nu a fost deloc asa si mi-a fost chiar foarte greu. Mi-a fost si putin rece, erau cam 19 grade dar batea putin vantul, oricum vreme excelenta pentru alergat. Am facut cei 7km in 33:41 min, adica m-am mentinut la sub 5min/km ceea ce e bine. Aa, am uitat sa zic, in ultimele zile de alergat pe pista mi-am facut un nou obicei, la sfarsit mai fac o tura descult, alergand pe gazon. E absolut senzational sa alergi in picioarele goale pe gazon, dupa ce ti-au fiert picioarele 7kilometri.
Delia m-a pus sa iau ceva vitamine, desi mananc cat un bivol, efortul sustinut si constant isi spune cuvantul si deja am inceput sa dau jos inceputul de colacel de la burta. Totusi trebuie sa bag carbohidrati si proteine. Chiar ma gandeam in timpul alergarii cum naiba o sa mai fiu in stare sa alerg dupa 1500m inot si mai ales dupa 40 km bicicleta. Dar vom vedea la momentul respectiv. Pana una alta nu stiu ce sa fac cu cei 10km de alergare de sambata. Nici nu ma gandesc sa-i fac sambata, duminica as fi mort la Sibiu la Geiger mountainbike maraton. Ori vineri, ori fac joi in loc de 5, 10 km. Ok, cam atat, ne auzim maine dupa tura de 30km bicicleta.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Miercuri(06) - liber de la serviciu. M-am trezit totusi la 8:30 dar am mai stat in pat pana la 10. Toata ziua am pierdut vremea, TV, net, etc. Am mancat cat casa, am si tras un pui de somn cam pe la 3. In jur de 6 jumate ma mobilizez cu greu si ies cu bicicleta;30 kilometri bicicleta. Pff...doar o zi a fost suficient sa vegetez si n-am mai avut tragere de inima sa ies la efort. Dar imi intru in mana dupa cativa kilometri si trag la pedale. E vreme buna de pedalat, e inorat dar nu ploua. "Florica" imi zice in casti "Distance 15km, etc.." la un kilometru dupa iesirea din Gilau. Inapoi merge mai bine; normal, ca doar cobor, chiar daca insesizabil. Fac 30 km in 1:01h cu o medie de 29:42km/h. Nu pot trece nicicum de 30km/h vad ca. Porbabil asta e pragul de la care se vad meseriasii. Pana aici cred ca am putut trage eu, fara antrenaor, fara indrumare fara nimic. Dar nu e rau nici asa :)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Joi(06) - 6:30; suna alarma; azi nu vreaau, n-am chef, mi-e friig; mai dau un snooze de 10 min dar totusi ma mobilizez si la 7:10 sunt la bazin. Brrr da' ce frig e, 12 grade. Noroc ca apa e incalzita in bazin cam la 26 grade. Fac rapid dusu obligatoriu si sar in apa. Sunt amortit inca. Fac ca de obicei 2 ture bras si 2 crawl de incalzire. La 7:27 dau drumu la bazine. Azi as avea de facut 750m inot, dar sunt hotarat sa fac din nou 1000m. Nu ma simt in largul meu, parca mi-e rau de la stomac sau ceva, ochelarii la strang si imi intra apa in urechi de mi se infunda; nu sunt confortabil deloc. Totusi ii dau drumu mai departe , ca de obicei dupa 7-8 ture imi intru in ritm. Termin 1000m in 29:47min. Cam acelasi timp, probabil cam atata pot si aici fara intructor, fara sfaturi. Daca termin 1500m in maxim o ora cu tot cu tranzitia la bicicleta ar fi perfect din punctul meu de vedere. Deseara am o distanta superlejera de alergat, 5km; in schimb nu stiu ce naiba sa fac cu cei 10 km de sambata. Nu vreau sa alerg sambata ca sa pot fi in forma cat de cat la maratonul cu bicicleta de la Sibiu. Ma gandesc ca alergarea din seara asta sa fie ultimul antrenament de saptamana asta; eventual sa-l lungesc putin. Maine si poimaine as vrea sa am pauza sa ma odihnesc pentru duminica desi stiu ca nu e bine sa sar peste cei 10km. Ar fi fost prima data cand am 10km. Mai vad.
Ora 18. Cald, foarte cald. Am de facut doar 5km alergare. Ma hotarasc sa merg sa alerg pe sosea catre Floresti, sa vad cum e. Nu ma simt prea bine, parca ma doare putin burta. Nu-mi place pe sosea, nu am deloc trotuar si nu pot alerga nici pe sosea de masinile care circula intr-una. Inhalez gaze de esapament grupa mare. La 2.5 km ma intorc. Alerg pe o carare pe langa sosea, mai trec si pe sosea, cand cum. Nu-mi place deloc, aluneg pe pietris si mi se umplu adidasii de nisip si pietricele. Alerg foarte greu, nu-mi dau seama de ce. Abia astept sa se termine cei 5 km si "Florica" asta nu-mi mai spune in casti nimic de ceva vreme. O aud intr-un final "distannce 5 km, etc". Am facut 5km in 22min si 19 sec, cu o medie de 4minute si 24secunde pe kilometru. Nu e rau, dar nu m-am simtit deloc confortabil azi, desi am pornit cu ideea ca 5km ii spulber fara probleme. Seara ma duc la bere, dar m-am chinuit sa beau 2 beri. Pur si simplu nu mi-a cazut bine. Oricat as face pe viteazu' berea si noptile tarzii nu se impaca deloc cu antrenamentul. Oricum la 11 si un sfert eram in pat. Nu vreau sa compromit tot programul, am ajuns dincolo de jumate. O sa am timp dupa aceea.
Ma gandesc ce sa fac cu antrenamentele de vineri si sambata. Daca la cel de vineri as renunta fara probleme (18km bicicleta) la alergarea de 10 km imi pare rau ca trebuie sa renunt. Sunt convins ca e foarte importanta; e prima tura de 10 km. Dar daca alerg 10km sambata, duminica o sa fiu ca fanu la maraton. Cred ca ne auzim abia dupa Geiger MountainBike Maraton, Sibiu. Iata traseul si profilul cursei:

 
Update : Si a fost si Geiger MountainBike Marathon Sibiu 2012.
 
53km, 1300m diferenta pozitiva de nivel, 4 ore si 24 min
 
 
Dar revin cu o postare separata despre cum a fost la Geiger. Adica foarte greu. :) Pana atunci o poza :)
 




Citeste SAPTAMANA 5
Citeste SAPTAMANA 4
Citeste SAPTAMANA 3
Citeste SAPTAMANA 2
Citeste SAPTAMANA 1

Niciun comentariu: