miercuri, 5 septembrie 2012

Ultimate challenge: TRIATLON OLIMPIC - Saptamana 9


Nu, nu! Nu va speriati ! Fratili vostru n-a abandonat. A fost doar putin lenes si nu a mai scris pe blog in mod constant. Azi, cand scriu astea e  miercuri si sunt in Saptamana #9 (parca as fi insarcinat, macatz-ash, deci cu alte cuvinte sunt "in 9 saptamani". Urmeaza cele mai grele 2 saptamani, dupa care urmeaza saptamana concursului, la capatul careia voi face fara intrerupere, probele unui Triatlon Olimpic. Repet, scopul e sa-l termin fara limita de timp, dar ma voi stradui sa scot un timp cat mai bun.
Iata si programul pe saptamana asta (sambata e cu "?" pentru ca e optional):



 
 
Luni(09) - liber, dar totusi merg iar la fotbal. Cu genunchii parca sunt destul de in regula, insa a aparut alt incident suparator. Am facut ceva intindere, sau ceva la incheietura piciorului drept; incheietura de la sold. E foarte deranjant, nu pot ridica piciorul brusc. Am fost ca fularu la fotbal, am fost cel mai rau de pe teren, si am si pierdut. Mi-a fost frica sa intru hotarat la orice minge, mi-a fost frica sa ma intind si sa tzashnesc la preluari, cu alte cuvinte am fost catastrofa. Totusi stiu de ce am fost asa dar am hotarat ca nu are rost sa risc, am facut 2 luni de antrenament, e pacat sa dau cu picioru. La fotbal o sa revin dupa ce termin triatlonu'.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Marti(09) - Suna ceasu la 6 jumate; mi-e somn de mor, am adormit aseara dupa ora 1AM. Nu mi-am pregatit lucuruile pentru inot, nu-mi gasesc slapii, nu-mi gasesc ochelarii, nu gasesc nimic. Mi-e un somn primordial. Ma arunc incapoi in pat si promit ca recuperez maine. Seara ies fara discutie la alergat, am de facut 6km alergare. Alerg pe sosea, intreptandu-ma spre Parcu Mare, fac restul de km in parc. 6km in 29 min si 16 sec. Ma deranjeaza tot mai tare incheietura piciorului drept. Mi-a fost destul de greu si azi la cei 6 km. Cum naiba am reusit atunci sa alerg 10 km ?
------------------------------------------------------------------------------------------------
Miercuri(09) - Suna din nou ceasu la 6 jumate. Pff ce somn mi-e . Am adormit din nou dupa ora 1AM. Stiu ca nu e bine, trebuie sa-mi modific programul de somn, musai. De data asta am echipamentu pregatit (prosop, ochelari, casca, etc). TREBUIE sa merg la inot azi, TREBUIE sa recuperez. La 7:20 sunt in bazin, nu pierd vremea si dau drumu la bazine. 1000m inot; n-a fost foarte greu, timpul acelasi: 30 min. Deseara am bicicleta, 30 km. Sunt curios daca la pedalat ma va deranja incheietura. Vorbim.
N-am avut de ales si a trebuit sa ies cu bicicleta veche la drum. Merge f bine, cauciucurile sunt chiar mai subtiri decat la Tuzy a mea, dar cred ca in schimb cadrul nu e pe masura mea, in sensul ca e prea scurt.  Totusi bag cei  30 km bicicleta fara probleme, insa cu o medie mai slaba parca 1 ora si 1 minut. Maine am din nou inot dimineata. Pfff deja mi-e somn.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Joi(09) - Tot greu ma trezesc, abia pe la 7 fara 10. Totusi nu mai vreau sa sar nici o proba. trebuie sa le fac atunci cand sunt in program. La 7:34 incep turele; am 25 de ture pentru 1250 m inot. Destul de greut parca. De aceea imi propun inca o data sa le fac toate antrenamentele atunci cand trebuie. Am terminat in 37 min 19 sec. Nu-i rau, adica nu-i rau ca le pot face, ca media de timp e de fapt jalnica.
Seara 6km alergare. Nu foarte greu dar nici foarte usor. Foarte tare ma jeneaza durerea de la incheietura piciorului drept de la sold. Nu-mi vine sa ridic piciorul. Si media e parca tot mai proasta: 28 minute; dar inca ma mentin sub 5 min/km.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vineri(09) - 30 Km bicicleta. Mi-am rezolvat roata, dar parca ceva nu merge bine. Trebuie sa investighez putin. Am impresia ca am opturi la roata. Am facut cei 30km in 1:01 ore. E bine. Maine trebuie sa alerg 10 km :( . Ma duc la Dej. Vorbim.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Sambata(09) - pfff...mi-e groaza sa ies la alergat. Sunt la Dej. Daca nu o sa pot alerga cei 10 km o sa-mi doboare moralul. Sunt aproape de finish cu antrenamentul. Mai am o saptamana si apoi saptamana concursului. Trebuie sa pot face 10 km. Ies din casa hotarat sa nu renunt pana nu aud in casti "distance, ten kilometers...". Ma incalzesc nitel, fac niste exercitii sa ma dezmortesc, si pornesc catre OMV. O sa alerg de la OMV catre Gherla. Ar trebui sa ajung pana la ParkPlace Bunesti (5km) si inpoi. Dau drumu la runtastic si la picioare. E placut afara, e racoare. Alerg pe partea stanga a soselei sa am masinile care vin, din fata. Nu e rau. Faptul ca alerg pe sosea imi ofera avantajul ca automat imi fixez un checkpoint la 5 km (dupa care ma intorc) si e mai usor de abordat din punct de vedere psihic. Pe pista nu stiu daca as putea sa alerg in cerc intr-una timp de aproape o ora. Kilometrii 6 si 7 destul de grei, cam acolo e momentul critic, inca esti departe de finis. De la kilometrul 8 incep sa stau mai bine cu moralul, "peste 1 km intru in ultimul kilometru". Ultimii 2 kilometri si ceva sunt o linie dreapta si vad sigla OMV. Dar al dracu ce departe e. Totusi faptul ca vezi "linia de sosire" iti da avant. Ce naiba, doar n-o sa renunt chiar acum. Termin 10 km alergare in 47 minute si 49 secunde. M-am mentinut in continuare sub 5min/km. Nu-i rau. Am scapat de alergare saptaman asta. AMR 2 saptamani, din care ultima e saptamana de mentinere.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Duminica(09) - Aseara am stat cam mult prin oras, prieteni vechi, beri, etc, asa ca m-am pus in pat pe la vreo 2AM si cu cateva beri in plus la bord. Aveam stabilit de aseara ca joc un tenis cu Cristian, am mai primit o porvocare de la un prieten, asa ca am sarit bicicleta. Trebuia sa fac 40 km. Nu e chiar bine, dar macar am facut miscare. Am mai terminat o saptamana in care am ratat doar bicicleta de duminica. Intru in ultima saptamana :), saptamana 10 , iar apoi saptamana concursului care e de mentinere si la finalul careia o sa incerc sa fac triatlonul.


Citeste SAPTAMANA 8
Citeste SAPTAMANA 7
Citeste SAPTAMANA 6
Citeste SAPTAMANA 5
Citeste SAPTAMANA 4
Citeste SAPTAMANA 3
Citeste SAPTAMANA 2
Citeste SAPTAMANA 1

Niciun comentariu: